Konferensens talare

Maria Hollander är vd på Paper Province. Vilket innebär att hon bär fanan för klustrets strävan mot utvecklingen av den skogliga bioekonomin. Men vad är skoglig bioekonomi och vad innebär det för oss? Det är frågor hon kommer att besvara.
 

Lars Mejern Larsson och är sedan 2006 riksdagsledamot från Värmland och sitter i Trafikutskottet. Han bor i Karlstad. Namnet Mejern fick han efter sin pappa som var en duktig fotbollsspelare som motståndarna uppmanade sina spelare att ”meja ner” – Mejern. Men under konferensen är det inte namnet och fotbill som står i fokus. Det är istället regelverk när det kommer till dispensfordon och bränsle. Lars kommer att lyfta vad som händer just nu inom denna fråga.
 

Lennart Cider, Volvo Group Trucks technology
Fordonsutveckling – hur ser Volvo på utvecklingen av framtidens fordon?

Ulric Långberg är branschansvarig på Sveriges Åkeriföretag och är även ansvarig för Sveriges Åkeriföretags nätverk för Skogslogistikföretag. Han har en bakgrund som åkare och är en omtyckt person som har lätt för att få deltagarna att vara engagerade. Som moderator för paneldiskussionen kommer han att ställa skarpa frågor som får föreläsarna att behöva tänka efter.

Olle Hådell bor i Jonsered strax utanför Göteborg. Han har en bakgrund som sakkunnig inom miljö, fordon och bränslen på Vägverket/Trafikverket. Där arbetade han bl.a med statliga fordonsforskningsprogram, statliga utredningar om biodrivmedel och deltog i sekretariatet för utredningen ”fossilfrihet på väg”. Under sitt föredrag kommer han beskriva möjligheter och begränsningar för biodrivmedel ur ett tekniskt och bitvis kommersiellt perspektiv. Var finns t.ex flaskhalsarna? Han kommer även att beröra andra klimattekniker såsom eldrift och energieffektivisering eftersom utvecklingen där påverkar användningen av biodrivmedel.
 

Fredrik Söderström, vd, VSV Frakt
Framtidens fordon inom skogslogistik

Tord Johansson, Mejeritransporter
Hur tar man till sig den nya tekniken?